πραγματοποιήθηκαν τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ στη Λάρισα.

    Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ του πλήρως καθετοποιημένου υποκαταστήματος της Γ. ΧΙΓΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε, στη Λάρισα.
    Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής του νομού Λάρισας κύριος Βασίλης Κόκαλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάρισας κύριος Δημήτρης Τάχος, εκπρόσωποι μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, συνεργάτες της εταιρίας στην περιοχή και εκατοντάδες φίλοι αγρότες γεωργοί και κτηνοτρόφοι, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
    Ο υφυπουργός Βασίλης Κόκαλης, που μαζί με τον κύριο Τάχο και τον ιδρυτή της εταιρίας, τον αειθαλή κύριο Γεώργιο Χίγκα έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων, τόνισε, στην παρέμβασή του, τη σπουδαιότητα της ίδρυσης του νεόυ καταστήματος Γεωργικών Μηχανημάτων και Εφοδίων στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη δυνατότητα που διαφαίνεται για την εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής, που χαρακτηρίζεται από δυναμικές καλλιέργειες και επαγγελματισμό.
    Ο κύριος Δημ.Τάχος θεώρησε τη νέα εγκατάσταση ως επιχειρηματική κίνηση με μεγάλη σημασία για την πόλη και την περιοχή.
    Οι εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων, ο κύριος Paolo Tencone Διευθυντής της CLAAS International, ο κύριος Mirco Maschio αντιπρόεδρος του Ομίλου MASCHIO GASPARDO και ο κύριος Sante Faresin πρόεδρος της FARESIN Spa, στις σύντομες παρεμβάσεις τους επεσήμαναν τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας των εταιριών τους με τη Γ. ΧΙΓΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε, την αναγκαιότητα της αντιμετώπισης της κρίσης με Θετικό και Δημιουργικό πνεύμα και τις δυνατότητες που δίνουν τα νέα Τεχνολογικά προϊόντα στη βελτίωση της παραγωγής με τυαυτόχρονη συμπίεση του κόστους.
    Στην προπτική και τους στόχους της νέας επιχειρηματικής μονάδας, αναφέρθηρθηκε, με την ομιλία του, ο κύριος Ιωάννης Χίγκας, τονίζοντας ότι:
    H εταιρία Γ. ΧΙΓΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε, έχει συνεχή και πολυεπίπεδη δραστηριότητά στον αγροτικό χώρο περίπου 70 χρόνια και σε πείσμα των δυσκoλιών της αγοράς, διευρύνει την παρέμβασή της στην Κεντρική Ελλάδα.
    Η νέα εγκατάσταση έχει σαν κύριο στόχο, την αναβάθμιση της ποιότητας της ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης των αναγκών των Γεωργών και Κτηνοτρόφων της περιοχής, στα Γεωργικά Μηχανήματα, Εφόδια και Υπηρεσίες της Εταιρίας:
    Με την άμεση και διαρκή ενημέρωση στα μηχανήματα νέας τεχνολογίας και στους τρόπους πιό αποδοτικής και οικονομικής αξιοποίησης μηχανών και εργαλείων
    Με την ικανοποίηση των αναγκών σε αυθεντικά ανταλλακτικά όλων των τύπων των μηχανημάατων, παλαιών και νέων, της Γ. ΧΙΓΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
    Με την καλύτερη οργάνωση της συντήρησης μηχανών και εργαλείων έγκαιρα και αξιόπιστα, με το δίκτυο συνεργατών στην περιοχή.
    Με τη διάθεση Γεωργικών Εφοδίων στην ώρα τους, από την εταιρία ΑΓΡΟΓΝΩΣΗ επε.
    Με την αμεσότητα της επικοινωνίας τεχνικών και γεωτεχνικών μας, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, για τη βελτίωση της διαχείρισης των καλλιεργειών και την Πιστοποίηση της λειτουργίας των ψεκαστικών μηχανημάτων (ΚΤΕΟ Ψεκαστικών).
    Στην προσπάθεια αυτή υπάρχει η στήριξη μεγάλων επιχειρήσεων που εκοπροσωπούμε, όπως οι εταιρίες CLAAS (ελκυστήρες, κομπίνες, πράσινα μηχανήματα, ανταλλακτικά και Λάδια μηχανών) MASCHIO GASPARDO (σπαρτικές μηχανές, άροτρα, φρέζες, καταστροφείς, ψεκαστικά) FARESIN (ενσιρωδιανομείς, πολυμηχανήματα) MARTIGNANI (μικρού όγκου ηλεκτροστατικά ψεκαστικά) ANNOVI (κοπροδιανομείς) AGREX (λιπασματοδιανομείς).
    Στην ενσωμάτωση της τεχνικής της Τηλεματικής (τηλεμετρία και τηλεκατεύθυνση) σημαντική είναι η συνεργασία, με την εταιρία του κυρίου Ζαμίδη, TRΑCTOR GPS.
    Ο κύριος Ιωάννης Χίγκας ολοκλήρωσε με τις θερμές ευχαριστίες στους παλιούς και νέους συνεργάτες καλλιεργητές και εμπόρους, που τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας για την προσπάθεια και τη στήριξη των επιλογών της Γ. ΧΙΓΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
    Η εντυπωσιακή τελετή συνεχίστηκε με συνεστίαση και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων από το Τεχνικό – Επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας, για τα μηχανήματα στο χώρο της έκθεσης και για τις ειδικές προσφορές σε ανταλλακτικά, λάδια, εφόδια και υπηρεσίες, που υπάρχουν στο νέο υποκατάστημα και θα συνεχιστούν ολόκληρο το Δεκέμβριο 2016.
    Φίλοι και συνεργάτες, Η εταιρία Γ. ΧΙΓΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε, ήρθε κοντά σας και επιθυμεί ΜΑΖΙ σας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, με γνώση, πρόγραμμα, συνέπεια και επωφελη συνεργασία